Skärgårdsmilen (10 km)

Skärgårdsmilen 10 km

Alla lopp startar på Hönö Arena.

Efter start så passerar vi Betel-kyrkan och vidare på Hemvärnsvägen. Vi lämnar området för att springa ned genom tunneln under vägen för att komma in på Heinövägen förbi Heinövallen. Vi svänger vänster in i slingan vid den vackra kyrkogården. Motions-slingan går längs klipporna och havet. Bered dig på dofter av havsluft och tång – ren njutning och underlaget är jord/grus.

Efter slingan upp på Fotöbron med en vidunderlig utsikt över Västerhavet i riktning mot Vinga fyr. Bron är en utmaning för alla löpare. Brant uppför, sedan utför förbi nya fiskehamnen på Fotö. Åter uppför en lång backe och in i Fotö samhälle. Vi springer ned till och förbi den gamla vackra hamnen. Här finns glasscafé på bryggorna. Därefter passerar vi Fotö´s fotbollsplan, även här har vi en magnifik utsikt över västerhavet och Hönö Klåva.

Sedan är det uppför Fotöbron igen. Därefter kommer en lång flack kilometer längs Bustadvägen. Sedan springer vi längs kajen och båtarna i Klåva hamn. Här har många vackra fiskebåtar sin hemmahamn. Sedan springer vi längs Västra vägen fram till Malmgrens kiosk. Där springer vi till höger in i ett trevligt villaområde där de boende ofta brukar heja på oss från sina fikabord i trädgårdarna.

Hässlavägen och Lindblomsvägen fram till Hönö Arena blir upploppssträcka och väl inne på Hönö Arena möts vi av jublande publik, musik, fotografer och funktionärer. Alla löpare får vätska samt frukt.

På Hönö Arena sker en hel del som det kan läsas om på separat sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *